Cursus brevet 1

Je begint je vliegopleiding bij Vlieg Uit met een Brevet 1 (B1) cursus. In deze cursus leren we je starten, sturen en landen. Je vliegt daarbij op geringe hoogte. De B1 cursus bestaat uit meerdere blokken van drie tot vijf dagen.

Vliegen is tanken in de lucht (Heleen van de Bos, 29 jaar)

Het eerste blok start je bij ons op een fraaie oefenhelling in de Duitse Eifel nabij Monreal, slechts twee uur rijden vanaf Venlo. Dit blok bestaat uit vier of vijf dagen die je bij voorkeur geheel volgt. De overige dagen die je nodig hebt om je Brevet 1 te halen neem je later op. Dit noemen we Follow Up dagen. Je krijgt maar liefst een jaar de tijd om deze follow up dagen op te nemen en je B1 cursus af te ronden.

De B1 cursus begint met een korte theorieles. Daarna oefen je, zonder nog van de grond los te komen, de start en landingstechniek. Vanaf de tweede dag maak je de eerste korte glijvluchten. Naarmate je de technieken beter beheerst, start je hoger van de helling (0 tot 60 meter) en worden de vluchten steeds langer. Tussen de praktijklessen door besteden we aandacht aan de theorie: aerodynamica, meteorologie en vliegtechniek.

Als je één keer hebt gehangen, ben je voorgoed verloren (Ben Tänzer, 55 jaar)

De follow up dagen vinden niet alleen plaats op de oefenhelling in Duitsland, maar ook op het vlakke terrein in Nederland. Daarbij wordt je door een lier opgetrokken. Stap voor stap leer je hier vliegen onder wisselende windcondities tot een hoogte van maximaal 100 meter. Het lieren vindt in Nederland plaats in het dorpje Nieuwvliet te Zeeuws Vlaanderen.

Aan het eind van de cursus ontvang je het Brevet 1. Het Brevet 1 is een bewijs voor elke vliegschool dat het veilig is jou mee te nemen op hoogtevlucht stages. Deze hoogtevlucht stages behoren bij de Brevet 2 (B2) cursus. Tijdens een B2 cursus word je opgeleid tot zelfstandig piloot.
Een Brevet 1 cursus waarbij je leert vliegen vanaf een oefenhelling en met behulp van een lier is uniek! Door onze grondige Brevet 1 opleiding kom je veel beter beslagen ten ijs voor je hoogtevluchten. Daardoor kun je sneller en veiliger je Brevet 2 halen.

Indien je nog niet zeker weet of je een Brevet 1 cursus wilt volgen is het bij ons mogelijk een Introductiecursus te volgen. Een introductiecursus bestaat uit de eerste twee dagen van een B1 cursus. Dat is een prima mogelijkheid om de sfeer op te snuiven en kennis te maken met deltavliegen. Je moet er wel rekening mee houden dat je alleen onder ideale omstandigheden aan het einde van de tweede dag even los komt van de grond.

In onze agenda zie je op welke data er een Brevet 1 cursus start.

Adresgegevens

logo_klein

 

Wim Egelmeers

Roosendaalseweg 3
5825 HD  Overloon

Tel.	+31 (0)478 – 785 160
Mob	+31 (0)6 – 31 046 853
Web	www.vlieguit.nl
Mail	info@vlieguit.nl