Cursus brevet 2

Wil je als zelfstandig piloot leren vliegen dan ga je door met de Brevet 2 cursus (B2).

In een Brevet 2 cursus begint het ‘echte vliegen’!! Je maakt voortaan uitsluitend hoogtevluchten, dat wil zeggen vluchten met minimaal 100 meter hoogteverschil. Je eerste hoogtevlucht in de bergen vlieg je in de Savoie in Frankrijk. Het hoogteverschil bedraagt hier meer dan 600 meter! Dankzij je gedegen Brevet 1 opleiding bij Vlieg Uit en de begeleiding van twee ervaren instructeurs bij deze luchtdoop zal je eerste hoogtevlucht een onvergetelijke indruk op je maken.
Tijdens de opleiding maak je de eerste thermiek vluchten. Je vluchtduur wordt daardoor steeds langer. Natuurlijk wordt ook in deze cursus weer veel aandacht besteed aan de theorie. Vlucht na vlucht krijg je meer ervaring en leer je de vliegveiligheid beter in te schatten. Tijdens de opleiding leer je ook andere vliegstekken kennen, waardoor je een veelzijdige piloot wordt. Uiteindelijk is het doel van een brevet 2 cursus uit te groeien tot een zelfstandig piloot. Na het succesvol afsluiten van je opleiding heb je het Brevet 2. Met een Brevet 2 mag je overal ter wereld zelfstandig vliegen.

Samen in een thermiekbel met gieren; da’s pas kicken! (Arne Tänzer, 20 jaar)

Om niet alleen van bergen afhankelijk te zijn kun je in Nederland ook je Brevet 2 lieraantekening halen. Je kunt dan gebruik maken van de lierterreinen voor deltavliegers in Nederland. Dit geeft je nog meer mogelijkheden je sport te beoefenen.

Het meest aantrekkelijk is om je Brevet 2 Berg- en Lieraantekeningen tegelijkertijd te behalen. Voor je praktijkexamen mag je namelijk een deel van de benodigde vluchten in de bergen vervangen door liervluchten (zie eisen examen). Heb je je B1 brevet bij Vlieg Uit behaald, dan heb je tijdens je B1 al ruim ervaring opgedaan met lieren. In de praktijk blijkt dat deze piloten sneller hun Brevet 2 Lier- en dus ook sneller hun Brevet 2 Berg aantekening halen.

Adresgegevens

logo_klein

 

Wim Egelmeers

Roosendaalseweg 3
5825 HD  Overloon

Tel.	+31 (0)478 – 785 160
Mob	+31 (0)6 – 31 046 853
Web	www.vlieguit.nl
Mail	info@vlieguit.nl