Materialen

Vlieg Uit levert uitsluitend eerste klas materialen. Hierbij maakt Vlieg Uit gebruik van de service van Bob Koenders. Al jaren importeert Bob Koenders de allerbeste materialen die aan alle eisen voldoen. De service die hij bij hem altijd al spreekwoordelijk was, is nu nog extra vergroot. Bob heeft zich namelijk volledig toegelegd op de materialen en is daardoor in staat ook in het hoogseizoen een snelle service te leveren. Desgewenst kunnen materialen binnen 24 uur worden geleverd.

Op deze pagina vind je informatie over deltavleugels, harnassen en helmen. Daarnaast kunt je bij ons terecht voor je instrumenten (Flytec en Aircotec), radio’s (Alinco) en de uitstekende theorieboeken van Dennis Pagen. Natuurlijk zijn bij ons ook belangrijke items als kleding en reserveonderdelen verkrijgbaar.

De prijzen van alle materialen zijn op aanvraag. Wij adviseren je graag bij de aanschaf van je vlieguitrusting. Heb je vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Deltavleugels

Bij ons verkrijgbaar zijn de toestellen van het merk Icaro2000. Icaro maakt zeer duurzame toestellen die zich kenmerken door een hoge graad van afwerking. Dit staat garant voor jarenlang zorgeloos vlieggenot. Uiteraard zijn alle modellen die bij ons verkrijgbaar zijn door de Deutsche Hängegleiterverband (DHV) goedgekeurd. Daarmee voldoen deze toestellen automatisch aan de eisen die op dit vlak door de KNVvL afdeling zeilvliegen aan deltavleugels worden gesteld. Dit gegeven is ook van essentieel belang voor je WA verzekering die je als piloot verplicht bent om af te sluiten.
Doordat Icaro in Europa is gevestigd zijn de lijnen relatief kort en kunnen wij snel materialen leveren.

z9-01-lTopmodel is de Laminar Z9. Dit mastloze prestatietoestel is voor de piloot die regelmatig wedstrijden vliegt en die alleen genoegen neemt met het allerbeste! De Z9 is een doorontwikkeling van de Laminar Topless, het toestel waarmee Manfred Rühmer meerdere keren wereldkampioen werd en waarmee hij zijn afstandsrecord vloog van meer dan 700 kilometer!

mastr_1213635255De Laminar MastR is een prestatietoestel, die met name in het snelheidsbereik tot 60 km/uur nauwelijks onderdoet voor de Z9. Doordat het toestel is voorzien van een mast zijn relatieve dure constructies zoals een carbon crossbar overbodig hetgeen een positieve invloed heeft op de prijs. De MastR is voor de gebrevetteerde piloot, die regelmatig over grotere afstanden vliegt en wil beschikken over een uitstekende prestatie, maar die op het gebied van handling nauwelijks wil inleveren.

orbiter-2De Orbiter is een prachtig intermediate toestel met een perfecte mix van prestatie, sportiviteit en handling. De Orbiter zal daarom een groot publiek van gebrevetteerde piloten aanspreken. Zowel de piloot die de overstap wil maken van een enkeldoeker als de piloot die geen enkele compromis wil sluiten in de handling vinden in de Orbiter een toestel dat garant staat voor urenlang vliegplezier.relax

Relax. Een meer toepasselijke naam is niet te bedenken. Licht, snel op te bouwen en eenvoudig te besturen is deze enkeldoeker niet alleen perfect voor de startende piloot, maar ook voor allround piloot voor wie plezier minstens net zo belangrijk is als prestatie. Ook voor de gebrevetteerde piloot die voor het vliegen vooral aangewezen is op de vakanties vormt de Relax een uitstekend maatje.

Harnassen

Een goed, comfortabel harnas is van groot belang. Hoe langer je vliegt des te meer zul je een comfortabel harnas, waarin je gemakkelijk ligt op prijs stellen. Wij leveren daarom onze harnassen perfect op maat.

icon_tenaxmr De Woody Valley Tenax MR is het nauwsluitende, super aerodynamische harnas voor de wedstrijd en XC piloot.
icon_cosmic Voor de intermediate piloot is er de Woody Valley Cosmic. Dit harnas heeft een perfecte mix van aerodynamiek en comfort.
icon_flex Speciaal voor de de funvlieger is de Woody Valley Flex. Dit bijzonder comfortabele harnas heeft een extra schuimrubber borststuk. Dat geeft niet alleen extra comfort, maar biedt een stukje extra bescherming als de landing eens een keertje wat minder fraai op de voeten is.

Helmen

4-fight-long-tail-grid-2Vanzelfsprekend vlieg je met een goede helm. Een goede helm beschermt je hoofd, is licht van gewicht, zorgt voor vrij zicht in alle richtingen en houdt het gehoor vrij. De maat van de helm is daarom van groot belang. Vlieg Uit adviseert alle deltapiloten een integraal helm. Net als de vleugels zijn de helmen van Icaro 2000. Dit betekent een uitstekende kwaliteit. Alle helmen voldoen dan ook aan de CE normering.

Het meest recente model is de Grid Integral LT. De afkorting LT staat voor long tail. Deze helm is niet alleen aerodynamisch gevormd, maar is voorzien van openingen die zorgen voor een comfortabele luchtstroom in de helm. De helm is desgewenst te verkrijgen met vizier. Het vizier beschermt de ogen tegen schadelijke UV stralen. Deze helm is verkrijgbaar tot maat 60.grid-cut

Voor degene die de voorkeur heeft voor een kortere helm of van wie het hoofd wat groter is geschapen is er de Grid Integral Cut. Ook deze helm kan naar keuze worden geleverd met of zonder vizier.

Voor de piloot die graag de wind op zijn / haar gezicht voelt is er de aantrekkelijk geprijsde Cut 3. Deze helm voldoet eveneens aan alle veiligheidsnormen. Extra luchtinlaten zijn door het achterwege blijven van het vizier overbodig.

cut-3

Adresgegevens

logo_klein

 

Wim Egelmeers

Roosendaalseweg 3
5825 HD  Overloon

Tel.	+31 (0)478 – 785 160
Mob	+31 (0)6 – 31 046 853
Web	www.vlieguit.nl
Mail	info@vlieguit.nl